Ungdomsträffar 2022

Har du hört att FRK Mittsvenska under 2022
vill satsa lite extra på just dig <26 år?

Vi i styrelsen tycker att vi ser alldeles för få ungdomar på såväl våra lokala aktiviteter i sektionen som på större aktiviteter som Flatmästerskapet. Det vill vi försöka ändra på!

Under året vill vi därför bjuda in ungdomar i sektionen till träffar och träningar för att utvecklas som hundtränare och för att hjälpa dig och din flat att bli ett ännu bättre team.

Flatten är en härlig, livlig och arbetsvillig ras. Vi i FRK jobbar hårt för att rasen ska fortsätta ha kvar sina fina egenskaper, som ju ursprungligen har avlats fram i jaktligt syfte. Nu hoppas vi att du vill lära dig mer om rasen och att du och din flat vill vara med och träna med oss. Träningens fokus kommer främst att ligga på apportering, men vi kommer också att nosa lite på viltspår. 

Inga förkunskaper behövs. Vi tar det från den nivå du och din hund är på.

Om du siktar på prov och tävlingar...

...så hjälper vi dig att få den kunskap som behövs för att du ska kunna komma väl förberedd till start.

Förutom träning med den egna hunden kan det exempelvis också bli studiebesök på jaktprov eller kolla på träningsfilmer. Upplägget kommer att styras utifrån vad du och övriga deltagare vill ha och behöver för att nå era mål. 

Blir du nyfiken och sugen på att vara med?

Vi börjar med en digital träff måndagen den 21 mars kl.19 för lite teori om apporteringsträning och jaktprov och för att berätta mer om upplägget.

Den första fysiska träffen hålls söndagen den 3 april i Sundsvallsområdet, om snöläget tillåter.

Välkommen med din anmälan eller med frågor och funderingar till Linda Vågberg, ordforande@frkmittsvenska.se, 070-4688755